Sambo

Veckan har gått i jobbets tecken. Har även hunnit med att ta ett sista avsked av mitt studentrum och kan härmed säga att jag är fullt inflyttad i det nya. Med min fina. Sambos, och allt det där. Det känns underbart.
 
Har nu en fyradagars-helg att njuta av. Fredagkvällens nöje blev att skruva möbler hemma hos brorsan. Idag har vi en slappardag. Men snart ät det dags att börja göra oss iordning inför kvällen, ska ta nån öl med ett gäng kirunafolk. Treeevlarns!
 
 

Trillar av stolen

Jag är så trött att jag håller på att trilla av stolen.
Somnade alldeles för sent igår. Halvt omvänt dygn - rullar runt i sängen flera timmar innan en somnar - får 3h sömn innan klockan ringer. Men jag höll lågan uppe, på jobbet och hemma... ända tills nyss. Då gick luften ur. Har precis ätit en brakgod middag här hemma och känner just nu bara för att somna i lax-koma och sova ända till morgonen. Och det är precis vad jag ska göra. Klockan är inte ens halv åtta, men jag säger fanimej godnatt!
 
 
Detta är vår klara favorit just nu. Lax is lööve!
 

Måndagsflytt

Måndag och ledig. Det är precis vad jag älskar med skift!
Men ingen lugn och ro blir det, idag är det dags för en andra flytt inom loppet av en månad. Det är brorsan som ska flytta denna gång så Anton och jag ska givetvis vara behjälpliga. Ett studentrum är inte så jobbigt att packa ur, tänkte jag innan jag flyttade ut ur mitt egna, men FAN vad mycket skit man kan ha i ett 20kvm rum... Thats my monday. Nu kör vi!
 
 

New in

Strosat omkring i stan, lördagsfrukost med färska scones, hemmamys, sovmornar och en spontan utekväll. Vilken härlig helg jag haft! Har dessutom fyndat jäävligt billiga "förnödenheter". En jeansskjorta och två snygga linnen för totalt 99kr på Carlings och en ny vinter/vårjacka på Stadium. Det är sjukaste rean som pågår i stan just nu! Jag har ju sålt väldigt mycket av mina gamla plagg på Tradera, så det kändes angeläget att förnya garderoben lite. Tre plagg ut, ett plagg in - bra princip!
 
Hittade även denna fina kofta, dock inte på rea. Blev störtkär.
 
 

Fredagkväll på storköpet

Fredagkväll it is. Jag lyckades vakna till liv, efter min 2-timmars powernap. Anton och jag tog bussen till STORcoop och STORhandlade kl 19. Vet inte om jag vart på storköp en fredagkväll de senaste åren. Men det var pyttelite folk, så det var fritt fram att glida runt bland varorna. Det var riktig myskänsla, och jag kan inte hejda att jag känner mig lite pensionärsaktig... Var tvungen att sätta några kronor i tuggummiautomaterna efteråt, för att jämna ut min mentala ålder! ;)
 
Jag var så sugen på godis så jag plockade en påse. Men när jag kom hem vände suget till en juice, som jag gjorde på apelsin och lingon. Så tråkigt. Tror jag har en liten förkärlek till att just plocka godiset, för det är ju lite roligt. Men när jag väl kommer hem så vill jag inte alls äta det. Konstig grej, jag vet. Snälla, säg att det är fler än jag som tycker om att plocka ihop en godispåse, just för att det faktiskt är ganska roligt... trots att man egentligen inte alls är sugen på att käka det?
 
 

Ärenden och powernaps

- Vaknat i tid (brorsan knackade på då han hade vägarna förbi Nydalahöjd)
- Vart till polisen för att fixa pass
- Lunchat på stan med Anton och Jocke. Umeås food-court är bäst!
- Gått en shoppingtur. Killarna vek av till J&J och jag fick gå i lugn och ro och strosa. 
 
Det är alltså vad jag hunnit med idag. Känns otroligt skönt att äntligen beställt det där jäkla passet, så jag kan få ut mitt körkort från posten. När vi kom hem så somnade vi till och vaknade NU. Ni vet känslan när man sovit för länge på dagen? Är ju helt off i kropp och knopp. Försöker piggna till med en kopp te i skummjölk. Anton har köpt en så jävla amazing kaffemaskin, behöver aldrig mer gå på café för att dricka espresso, chai'te, kaffelatte med mycket mera!
 

Körkortsproblematik

Oh god.
Har vaknat på fel sida idag, tror jag. Eller så finns det belägg för mitt halvdåliga humör. Är fortfarande irriterad från igår, då jag inte fick ut mitt körkort från posten. Jag hade brorsan med mig, men tydligen kan ingen familjemedlem intyga att jag är jag när man ska hämta ut personliga brev. Blev fan tokig, jag som längtat efter det förbannade körkortet. Blir så handikappad utan det. Kan knappt köpa snus utan skiten.
Vore det inte bra om man via mobil-ID kunde skriva ut ett personbevis som fungerar för att hämta ut id-kort/körkort mm? Jag tror fan jag kommit på nåt här!
 
Nåja... sitter här och lyssnar på peppmusik och försöker lura upp humöret. Ska strax iväg och jobba, andra inskolningsdagen, så det vore ju trevligt om man kan vara på sitt bästa och mest smickrande humör.
 

En första dag, på ett nytt jobb

Tjeena..... måndag morgon och jag är pigg o go. Antar att nervositeten motar bort min morgontrötthet. Idag är första dagen på mitt nya jobb. Det känns riktigt spännande men också pirrigt. Wish me good luck! I´ll bring some updates later.
 
Puss och hoppas ni alla har en bra dag, det känns extra viktigt på en måndag!
 
 

Sidoverksamhet för mer klirr i kassan

Ögonen är klibbiga, gäsparna oavbrutna och morgonkaffet smakar knappt gott. Då är man trött. Klockan är 8:30, dags att vända rätt på dygnet för på måndag börjar allvaret - min nya anställning drar igång.
 
Men jag ska inte gnata om att jag är trött, utan tänkte berätta och tipsa om en rolig och bra sidoverksamhet som man gör hemifrån, och som bidrar med några extra slantar på kontot varje månad. Nämligen Tradera!
 
När jag började med Tradera för 2 år sedan, så ville jag mest testa ifall det fungerade att sälja. Ska erkänna att jag var skeptisk. Idag är jag en trogen Traderaförsäljare, och har nästan alltid något ute till salu. Säljer något varje månad. 
 
 
 
Är du också sugen på att sälja lite "skrot"?
Som hyfsat erfaren traderare har jag några tips att dela med mig av:
 
1. Starta konto och sätt igång med försäljningen, det kommer troligen gå trögt i början innan du fått några omdömen. Det är köparna som lämnar omdömen, och människor på Tradera är väldigt duktiga på att ge varandra omdömen. Dessa blir offentliga på din säljsida och är viktiga = du blir trovärdig och säljer mer. (Se punkterna nedan för att få nöjda köpare).
 
2. Se till att ha korrekta beskrivningar av dina varor. Men skriv INTE för mycket, det ska vara lättöverskådligt.
 
3. Glöm inte att rubrikerna ska vara korta och koncista.
 
4. Ta snygga bilder på det du vill sälja!
 
5. Det är bra om du är lättillgänglig på mail, en del köpare frågar om plaggen - ge snabba svar så köparen har chans att ge bud innan tiden för budgivning är slut.
 
6. När budgivningen är slut och du fått något sålt, se då till att betalningen kommer in på ditt konto (tänk på att köparen betalar frakt!) och skicka därefter varan så fort du kan.
 
7. Gällande pris så är det bra att lägga ett minimumpris som utropspris, dvs det lägsta belopp du kan tänka dig att sälja varan för. Är det en märkesvara så kan man ha ett betydligt högre utropspris, beroende på skick. 
 
 
 
 

Dygnsrytm och kläder, ständiga I-landsproblem

Godmorgon, säger jag kl 12. Jag vet, kl 12 är normativ lunchtid, men jag har verkligen lyckats ändra dygnsrytmen. Det blir lätt så när man är ledig. Är inne på min andra veckas ledighet då jag bokstavligen är mellan två jobb. Bäst att ta vara på det, tänker jag, och fortsätter min mysmorgon här hemma.
 
 
 
På tal om något helt annat. Igår blev jag grymt sugen på att beställa kläder (det var hundra år sedan jag gjorde det!). Kollade igenom HM, Nelly, Asos mm. Hittade inte något överhuvudtaget, någonstans. När man väl ska unna sig.... Vadfan! Kanske är på fel sidor. Någon som vet andra ställen med lite roligare kläder kanske?
 
 

Nystart och sammanfattning av ett gånget år

Ibland känns det bara som att man behöver slänga gammalt, för att börja om. Jag har en tanke om att ge bloggen nytt liv. Ett helhjärtat försök till nytt liv åtminstone. Hoppas några gamla goda läsare finns kvar.
 
Det är nytt år, men för att föreviga ett (nästan) perfekt 2014 så tänkte jag göra en kort årsresumé.
 
I januari tog jag min efterlängtade examen. Det var minst sagt blandade känslor. Lycka och stolthet för en så stor framgång för mig personligen. Men olustigt att studentlivet försvann på en dag. Och otroligt mycket sorg och saknad då en av mina bästa vänner flyttade, långt bort från Umeå. Vi var varandras halvor, varje dag i 3,5år. 
 
 
 
Februari handlade om varma hjärtan. Jag blev kär. Behöver jag säga mer? :) Vårmånaderna därefter var fortsatt bra. Det gick trögt på jobbfronten, men jag levde gott på mina fjärilar i magen.
 
 
 
I april haffade jag mitt första Socionomjobb. Biståndshandläggare på Socialtjänsten. Bra start på karriären och en stor erfarenhet rikare!
 
 
 
Maj var en olycklig månad. Olycka och fanskap. Krossade käken, smällde ut tänder och ja... ni vet ju hela faderullan vid det här laget. Jag är enormt tacksam över alla som funnits där för mig. Ni har hjälpt mig att hantera ett stort trauma. Jag hade aldrig tagit mig igenom det så bra som jag gjorde, om det inte var för er.
 
 
 
Juni var sommarens höjdpunkt. Då föddes en perfekt liten tjej, och en av mina bästa vänner blev mamma. Första ungen bland oss barndomsvänner, det var stort!
 
I september swichade jag jobb. Från socialtjänsten till socialpsykiatrin. Och jag kan såhär i efterhand säga att jag är stolt över de meriter jag skaffat under mitt första år som socionom.
 
November var en fantastisk månad. Mina vänner bjöd med mig på en kickass-resa till stockholm/finland. Kryssning, hotell, shopping och kvalitetstid tillsammans. Är er evigt tacksam!
 
 
 
Årets sista månad var också grym. Spenderade tid i Kiruna med släkt och vänner, fick fast jobb i mitt kära Umeå och blev sambo.
 
RSS 2.0